Konventionell tandställning

Raka tänder är friskare tänder
När tänderna är i ett rakt läge med ett bra avstånd är de lättare att rengöra. Väl rengjorda tänder minimerar risken för plack och hål. En konventionell tandställning är den typ av tandställning som ofta refereras till ordet räls, och är den typ av tandreglering de flesta tänker på när de hör ordet tandställning. Den konventionella tandställningen används för att reglera allt från normala till avancerade bettfel.

Vem kan använda tandställning
En konventionell tandställning kan användas oavsett ålder. Tandställningen används för att justera en variation av bettfel så som exempelvis överbett, underbett, trångställningar eller glesställningar.

Hur fungerar en konventionell tandställning
En konventionell tandställning flyttar tänderna med tryck. För att uppnå detta, limmas små metallfästen fast på varje tand. I fästena sitter en tråd, bågtråd, och runt varje fäste ett litet gummiband som skapar tryck på varje tand. Genom att spänna bågtråden allt eftersom, skapas tryck, och tänderna flyttar sig som önskat. Den konventionella tandställningen har utvecklats mycket under de senaste åren och är idag en enkel, smidig och bekväm lösning för tandreglering. Önskar du en mer diskret tandställning finns en estetisk variant av konventionell tandställning.

Kontakta Tandläkargruppen Täby Centrum
Kontakta oss för mer information kring tandreglering med konventionell tandställning eller för att boka tid för konsultation.
telefon: 08-758 50 40 eller mail

Varmt välkommen till Tandläkargruppen Täby Centrum, Täbys största tandregleringsklinik och specialister på tandreglering.Tandläkargruppen Täby Centrum
Marknadsvägen 15
18334 Täby
Telefon: 08-758 50 40
Tandställning täby
info@tandregleringtabytandstallning.se

Copyright © Tandläkargruppen Täby Centrum 2015